top of page
  • Writer's pictureIiris | Kehräten

Kellon tuunaus

Päivitetty: 1. maalisk. 2020

25.2.2020


Muistatteko ne ihanat maalaisromanttiset halppiskellot, joita myytiin muutama vuosi sitten joka kaupassa? Pahvilevyn päälle liimattu kuva kellotaulusta ja viisarit. Siinä kello kaikessa yksinkertaisuudessaan. No, niinhän minäkin köyhänä opiskelijana ostin sellaisen (kaksikin, mutta toisen olen lahjoittanut siskolleni tuunattavaksi :D). Se oli halvin kello, mitä kaupasta löysin ja sai luvan kelvata. Positiivista noissa kelloissa on se, että ne on materiaalinsa ja yksinkertaisuutensa vuoksi helppo tuunata.


Olen jo monta vuotta ajatellut tekeväni tuolle kellolle jotain, jotenkin en vaan ole jaksanut ja saanut aikaan. Mutta nyt iski inspiraatio. Helppoa ja nopeaa, maalia vaan pintaan ja muutaman reiän poraus, haaraniitit reikiin kellonaikoja osoittamaan ja siinä se. Suunnitelmani kaikessa yksinkertaisuudessaan. Ja aika kiva siitä tulikin vai mitä? (Vasemmalla kuva kellosta ennen ja oikealla jälkeen, jos ei jollekkin vielä ollut selvää...)Mutta toteutus oli kyllä välillä aikamoista säätöä... Ajattelin, että jätän viisarit ja kellon mustat ulkosyrjät sen väriseksi, kuin ne olivat. Tuhrin kuitenkin molemmat valkoiseen maaliin kellotaulua maalatessani. Sitten tuhrin kellotaulun mustilla sormenjäljillä, kun yritin peittää valkoisia maalitahroja mustalla tussilla (en suosittele tussi-ideaa, väri ei pysy, sotkee vaan joka paikan). Maalasin kellotaulun uudelleen, tuhrin reunat uudelleen valkoisella... Maalasin reunat mustalla ja tuhrin taas kellotaulun. Meinasi jo päästä itku, mutta onneksi keksin, että mustat maalitahrat saa pois hiomalla. Eikä siinä ole vaaraa, että valkoista maalia menisi taas vääriin paikkoihin... Ja hiotusta maalipinnasta tuli aika kivan matta. Loppu hyvin, kaikki hyvin.


En löytänyt kaupasta haluamani värisiä haaraniittejä, joten maalasin nekin. (Totta puhuen en meinannut löytää haaraniittejä ollenkaan, ennen kuin uskaltauduin kysymään myyjältä, että onkohan täällä jossakin, sellaisia, en tiiä niitten nimeä, vähän niin kuin niittejä, mutta ei kuitenkaan. Sellaisia pyöreitä joita käytetään askartelussa. Ja niin sain tietää, että ne on haaraniittejä :D)


Haaraniitit maalasin ensin kuparin värisiksi ja sitten huomasin, että mustat olisivat kivemmat. Ja maalasin ne mustiksi. Klo 12 jätin kuitenkin kupariseksi, kun ajattelin, että voin pitää kelloa myös ikkunalaudalla tai pöydällä. Kun muuten olisi vaarana, että vartin yli 12 olisikin yhtäkkiä 20 yli yksi... Minusta siitä tuli aika kiva yksityiskohta...


Sekin vielä varoituksena, että viisareita maalatessa kannattaa varoa ettei maalia mene kellon koneistoon... Saattaa käydä niin kuin minulle, ettei viisarit enää maalauksen jälkeen pyöri kunnolla. No, pienen rassailun jälkeen on ainakin jonkin aikaa pysynyt ajassa, että ehkä selvisin pelkällä säikähdyksellä... Toki en olisi maalannut viisareita ollenkaan, mutta kun olen tumpelo ja piti alkaa omia jälkiä paikkailemaan.


Täältä löydät tarkat ohjeet, miten voit tuunata oman kellosi. Suosittelen tekemään niin kuin sanon, eikä niin kuin minä tein...


Mutta eikö sovikkin aika hyvin tuohon minun työpöydän yläpuolelle tuo kello? (Saattaa olla, että pöytää piti vähän siivota ennen kuvan ottoa... Heh...)


#kello #tuunaus #askarteluohje #tuunausohje

140 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Seuraa minua

Instagramissa

  • Instagram
blogit-150x60.png

Arkisto:

bottom of page