top of page
  • Writer's pictureIiris | Kehräten

Kesätyttö – itse maalattu lahja ystävälle

22.7.2021Viime aikoina luovuuteni on suuntautunut enemmän taiteiluun kuin käsitöihin. Se on kai näkynyt täällä blogissakin, kun käsityöaiheiset postaukset ovat jääneet vähemmälle. Olen onnellinen, kun olen löytänyt taas intohimon maalaamiseen. Että pystyn maalaamaan muutenkin kuin pakotettuna. Että saan maalaamisesta mielihyvää ja olen usein tyytyväinen kädenjälkeeni.


Tämän kesätytön maalasin synttärilahjaksi ystävälleni. Yksi taulu lisää hänen olohuoneessaan olevaan Iiriksen taidekokoelmaan... Tykkään itse tehdyistä lahjoista. Kuten aikaisemminkin olen tainnut mainita. On mukava nähdä, miten itsetehdyt lahjat aivan erityisesti ilahduttavat lahjan saajaa. Ja jos rehellisiä ollaan, ne ilahduttavat myös pienituloisen kukkaroa.Tästä kesätytöstä tuli ystävän toiveesta oikein pirteä ja kesäinen. Kuvassa ovat ystävän toivomat värit sekä ystävä kissoineen ja kukkamekkoineen. Ja sattumalta mukaan pääsi myös abstraktihko kuvaus hänen lempikukastaan eli juhannusruususta. Ja tietenkin mukana pitää olla myös pari koivua. Maalaus ei ole maalaus ilman muutamaa koivua vai miten se nyt menikään.


Tähän loppuun saatte vielä kuvia työskentelyprosessin varrelta. Ensin aiheen hahmottelua kevyesti lyijykynällä ja muutamat yksityiskohdat öljyliiduilla piirrettynä. Sitten päälle väriä rennosti isolla siveltimellä sutien ja räiskien. Pikkuhiljaa enemmän yksityiskohtia ja piperrystä. Ja viimeiset yksityiskohdat ohuella mustalla tussilla työn kuivuttua.


Jokin aika sitten eräs ystäväni kyseli minulta vinkkejä vesivärimaalaukseen. Millaisia välineitä käytän ja niin edelleen. Olen siitä asti miettinyt, että voisin tehdä aiheesta postauksen. Olen myös suunnitellut, että olisi mukava tehdä helppo maalaustutoriaali vaikkapa jostain kasviaiheesta. Mutta toistaiseksi kärsivällisyyteni ei oikein riitä sellaiseen. Joten niitä odotellessa saatte tyytyä tällaisiin rentoihin taidepläjäyksiin ja höpöttelyihin.

106 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Seuraa minua

Instagramissa

  • Instagram
blogit-150x60.png

Arkisto:

bottom of page