top of page
  • Writer's pictureIiris | Kehräten

Makramee-lamppu ja ensilumi

18.10.2020
Eilen sain viimein valmiiksi puoli vuotta sitten aloittamani lamppuprojektin. Ja ai että se tuntui hyvältä! Vaikka en olekaan aivan varma lopputuloksesta... Välillä lamppu näyttää tosi kivalta ja välillä turhan sekavalta ja oudolta. Mitä mieltä olette, onko se liian kummallinen?


Toissa kesänä siskoni antoi meille vanhan Ikean lampun, josta ei enää itse pitänyt. Meiltä puuttui olohuoneesta kattolamppu, joten otettiin se sillä ajatuksella, että tylsän lampun voisi tuunata kivan näköiseksi. Meillä ei heti ollut ideaa, mitä tehdä sille. Ripustettiin lamppu sitten sellaisenaan paikalleen ja siihen se unohtui viime kevääseen asti.Keväällä sain idean käyttää makramee-tekniikkaa sen tuunaamiseen. Mielessäni oli paljon erilaisia ideoita ja totta kai päädyin niistä erikoisimpaan. Oikeastaan lampusta tuli aivan mielikuvani mukainen, mutta enää en ole varma oliko ideani alun perin niin hyvä. Olisiko pitänyt tyytyä johonkin tavallisempaan?


No sellainen se nyt on ja ehkä jonkin ajan kuluttua silmä tottuu ja se alkaa näyttää ihan vaan lampulta. Onko kellään muulla sellaista ongelmaa, että omia töitä on vaikea nähdä neutraalisti? Vaikea tietää, tuliko työstä hyvä vai aivan kamala. Kun toisena hetkenä sama lamppu voi näyttää kauniilta ja tuoda mieleen talvisen metsän ja huurteiset puut ja toisena hetkenä kummalliselta epämuodostuneelta viritelmältä... Että lopulta sitä ei osaa enää sanoa juuta eikä jaata.


Ainakin tämän tekemiseen on käytetty kymmeniä tunteja, joten varmaan opettelen vain näkemään sen kauniina. En ainakaan vielä ole valmis purkamaan sitä... Eilen käytin pelkästään lehtien ojennukseen kampaamiseen vähintään kolme tuntia :D No se oli kyllä ihan mukavaa hommaa, kun kuuntelin samalla äänikirjaa.Tänään olen ottanut kuvia lampustani ja minulla on ollut valoisa ja kodikas olo. Todennäköisesti se johtuu ensilumesta ja kynttilöistä. Yöllä oli satanut lunta ja miten paljon valoa lumi tuokaan!


Meidän mirrit oli aamulla aivan ihmeissään lumisateesta. Istuivat vierekkäin ikkunalaudalla päät pyörien ja ihmetellen leijailevia lumihiutaleita... Niin söpöä!Nyt taidan mennä näitten höpöjen kanssa pienille päiväunille ennen kuin muutaman tunnin kuluttua lähden ystävän luokse synttärikahveille. Mitä teidän syksyyn kuuluu ja onko etelämpänä vielä satanut lunta?306 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Seuraa minua

Instagramissa

  • Instagram
blogit-150x60.png

Arkisto:

bottom of page