top of page
  • Writer's pictureIiris | Kehräten

Mielikuvituskukkia ja kuosisuunnitelmia

28.5.2021


Kuten muutama postaus sitten sivulauseessa mainitsin, olen tänä keväänä suunnitellut omaa kuosia. Inspiraatio lähti tämän maalaamani tytön paidasta, vaikka lopullisesta kuosista tulikin aika erilainen.Aloitin maalaamalla vesiväreillä erilaisia, mutta saman tyylisiä mielikuvituskukkia/-varpuja, jotka sitten skannasin ja asettelin mieleisekseni kokonaisuudeksi. Tätä projektia oli tosi innostavaa tehdä ja olen myös todella tyytyväinen lopputulokseen. Minusta tästä kuosista tuli aika tosi ihana. Vai mitä mieltä olette? Ja mielestäni toimii sekä valkoisella että mustalla pohjalla.Tilasin jokin aika sitten itselleni kankaita tällä kuosilla. En millään malttaisi odottaa, että ne saapuvat ja pääsen ompelemaan. Näen jo mielessäni ihanat pellavaiset tyynynpäälliset ja keittiöpyyhkeet. Tilasin myös urheilutrikoota, josta ajattelin tehdä itselleni uima-asun. Mutta saa nyt nähdä, millaisia niistä kankaista lopulta tulee. Minusta tämä kuosi toimisi ihanasti myös vaikkapa lahjapaperissa vai mitä?


Vanhojen kasviaiheisten koulutaulujen inspiroimana sommittelin mielikuvituskukistani myös tällaiset kukkajulisteet.Siskoni tulosti minulle muutaman version ja pääsin hypistelemään näitä jo paperisena. Nämä ovat ihania jo näin itse tulostettuina. Oman lempparini laitoin seinälle, tuohon työpöytäni yläpuolelle. Siinä se on joka päivä muistuttamassa minua unelmistani.


Eikö nämä olisi ihania myös kortteina? Minusta ainakin. Tai vaikkapa muistikirjan kantena. Tai keittiöpyyhkeenä?Tein myös tällaiset pyöreät versiot, koska halusin kokeilla, millaiset tarjottimet näistä saisi. Ainakin näin suunnitelmana toimii. Tai siis että minulle ainakin kelpaisi.Jos minulla olisi loputtomasti aikaa, rahaa ja jaksamista, tekisin vaikka mitä. Hankkisin itselleni työtilat ja alkaisin tehdä keramiikkaa. Kauniita käsin maalattuja mukeja, lautasia, kippoja ja kuppeja. Ihan vain koska kauniit astiat ovat ihania ja käsillä tekeminen myös. Suunnittelisin lisää kuoseja ja tekisin niistä ihania sisustustekstiilejä ja paperituotteita, keittiöpyyhkeitä, patalappuja, tyynynpäällisiä, verhoja, muistikirjoja, julisteita, kortteja, lahjapapereita...


Ompelisin vaatteita ja alkaisin verhoilijaksi. Suunnittelisin ja toteuttaisin unelmieni sohvan. Neuloisin villapaitoja, lapasia, pipoja ja söpöjä vauvojen pitsivillahousuja. Alkaisin neulesuunnittelijaksi. Opettelisin kutomaan kangaspuilla ja tekisin kauniita kierrätysmattoja ja huiveja ja kaitaliinoja, pellavaisia käsipyyhkeitä ja torkkupeittoja. Tekisin kauniita makrameetöitä ja ryijyjä. Suunnittelisin lampunvarjostimia ja lamppuja. Tekisin puusta tarjottimia ja leikkuulautoja ja pieniä vitriinikaappeja.


Opettelisin perinteisiä käsityömenetelmiä. Hankkisin lampaita ja opettelisin kehräämään lankaa. Kasvattaisin pellavaa ja opettelisin, miten kasvin saa muutettua kankaaksi. Kutoisin kangasta ja tekisin itselleni kansallispuvun. Alkaisin omavaraistelemaan. Hankkisin kanoja ja kasvimaan. Ja maakellarin. Alkaisin tubettajaksi. Tekisin videoita luovista projekteistani ja elämästäni metsän keskellä. Ja omassa ateljeessani kuuntelisin pianomusiikkia ja maalaisin tauluja. Alkaisin kuvittajaksi ja kirjailijaksi.

107 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Seuraa minua

Instagramissa

  • Instagram
blogit-150x60.png

Arkisto:

bottom of page