top of page
  • Writer's pictureIiris | Kehräten

Röyhelöitä, ompelua ja joulutunnelmaa

22.12.2021Syksyllä tilasin itselleni lehtikuvioista tuplaharsokangasta, koska olin nähnyt mainoksessa ihanan keveän, vaalean ja röyhelöisen puuvillapuseron ja halusin ommella itselleni sellaisen. Kangas oli juuri niin upea, kuin toivoinkin ja nyt joulukuun alussa sain viimein aikaiseksi ommella puseron valmiiksi. Minusta siitä tuli aika kaunis. Kankaan leikkaamisessa tein tosin pikkumokan ja lehdet roikkuvat paidassa surullisesti alaspäin. Mutta ei se mitään, kuka sellaista edes katsoo...


Puseron kaava on omaa käsialaani ja kaavoituksen suhteen kaikki sujui jälleen yllättävän vaivattomasti. Pääntiestä tuli kyllä aluksi liian pieni ja sitten liian iso, mutta pientä purkamista ja säätöä pitää aina olla, vai mitä?Kokonaisuuden viimeistelee mielestäni täydellisesti nämä kauniit helmiäisenhohtoiset napit, jotka löysin nappivarastostani. Kerään vanhoista vaatteista talteen napit ja vetoketjut, koska tuntuu yksinkertaisesti typerältä heittää pois, jotain toimivaa ja tarpeellista. Joten nämäkin napit on peräisin eräästä vanhasta puserosta.


Joulukuu on hankala kuukausi kuvata. Ajatelkaas, otin nämä kuvat päivän valoisimpaan aikaan ja vieläpä eräänä erityisen kirkkaana päivänä, mutta silti kuvista tuli rakeisia ja epätarkkoja. Mutta minusta näissä on ihana tunnelma, joten en välitä pienestä epätarkkuudesta. Ja sitä paitsi Muru on ihan ylisöpö joulukissavauva.Olen ollut viime aikoina melko kiireinen, joten minulla ei ole ollut aikaa keskittyä tähän blogiin niin paljon kuin olisin toivonut. Eräs projekti, joka jatkuu vielä alkuvuoden, on pitänyt minua kiireisenä. En taida vielä haluta kertoa siitä sen tarkemmin, mutta pariin seuraavaan kuukauteen ei varmaan ole odotettavissa postauksia normaaliin tahtiin. Saatan ehkä julkaista jotain, jos siltä tuntuu, mutten ota siitä paineita.


Kiireistäni huolimatta olen ehtinyt myös tunnelmoida joulua ja ottaa rennosti. Siskoni kanssa hankittiin joulukuusi pari viikkoa sitten. Ollaan muutaman ystävän kanssa pidetty pienet pikkujoulut ja syöty riisipuuroa. Olen leiponut piparikierteitä ja torttuja ja syönyt suklaata ja paketoinut lahjoja. Polttanut kynttilöitä ja neulonut hämärässä.Näiden kuvien pörröinen neulepaita on jo valmistunut ja päässyt käyttöönkin, mutta kirjoitan siitä ihan oman jutun joskus, kun jaksan ja ehdin ja saan otettua hyvät kuvat.


Tänään lähdetään kotikotiin joulun viettoon. Ajattelin ottaa joulun rennosti, unohtaa työläät salaiset projektit ja blogin ja ehkä aloittaa uuden neuleen. Viettää mukavaa aikaa perheeni kanssa röyhelöpaidassa ja pörröneuleessa.


Nyt taidan lopettaa tämän postauksen tähän, heittää itsekriittisyyden romukoppaan ja lähteä pakkaamaan. Hyvää ja rauhallista joulunaikaa kaikille!204 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Seuraa minua

Instagramissa

  • Instagram
blogit-150x60.png

Arkisto:

bottom of page